top of page

KLRS Tunis ride 2018

27.04. 

 

Jutro. Kaj pa vem, mislim da jasno. Še vedno na pol dremljem. Budilka zvoni okoli 6.ure. Moram priznati, da mi napol spanje ni kaj prida pripomoglo pri regeneraciji. Kot vem je večina šoferjev priprave vršila do zadnjih minut pred odhodom, tudi jaz ne zaostajam. Po zadnjih pobranih kosih prtljage iz  domačega hodnika družno zapustimo dom. Kmalu potujemo. Pot poteka brez zapletov. Tam nekje proti Bologni srečamo prve naše ekipe katere željne potepa po pesku drvijo proti pristanišču Civitavecchia.

Ura je kazala že skoraj 17, ko smo se namestili po sobah. Odrinili smo okoli 19.ure. Sledi težko pričakovana večerja. Dolga bo pot do Sicilije in naprej do Afriške obale. 

Zberemo se na enem od trgovskih centrov streljaj od pristanišča. Nakupimo še nekaj manjših reči za na trajekt, se okrepčamo in odrinemo v luko. Po lutanju sem ter tja končno uspemo urediti papirologijo in se vkrcati. 

Dan je bil naporen, tako odraslih ni bilo potrebno  priganjati k spanju. Posamezniki so kljub temu vztrajali čez polnoč.             

28.04.

 

Plovba je mirna a dolgotrajna. Priznam, da se naveličaš sprehodov iz enega na drugi del trajekta. Plani dodelani na krovu ladje čakajo na realizacijo. 

Pozno zvečer dosežemo pristanišče v Tunisu-La Goulette.
Opravimo carinske postopke in skupaj zapustimo luko. Ura je že krepko čez polnoč. Dobro da smo se naspali na trajektu.

Pot vodi do bencinskega servisa, kjer se oskrbimo z gorivom in drobnarijami. Kmalu po odhodu se razve, da se je nekaterim uspelo prikrasti do bankomata in s pomočjo bančne kartice oskrbeti z lokalno valuto.
Sem kar malce popi..il, ker tega niso povedali naglas. Še vedno sem se trudil z iskanjem lokacije bankomata za dvig gotovine.... Zavijemo na avtocesto in od tam pičimo direktnega do Nabeul-a v bližino turističnega mesta Hammamet. 

Cilj dosežemo okoli druge ure zjutraj. Prijazni varnostniki nas sprejmejo  ter povabijo v notranjost kampa. Tu se priključimo prvi ekipi, katera je celino dosegla dva dni pred nami. Vse tiho, vsi spijo, jaz pa z mislijo "veliko slavje nas čaka". Nič zato. V miru se utaborimo, spijemo pijačo, dve in spat. Kampiramo ob hotelu Jes Jasmine (pri Slovenki)

bottom of page