top of page

KLRS prednovoletna zabava 2021

Kmetija Robidišče, 04.12.2021

Jedilnik.png

Kot že iz uvoda razvidno, nam je tudi to leto krojil usodo druženja in jasno vsega drugega en virus Covid. Nekateri se ga boste spominjali tako, drugi drugače, a pustimo to.

Ja, dolgo so obstajali pomisleki in seveda ukrepi, kateri so preprečevali bližnje stike. A se je nekako seštelo.

V soboto se zberemo, eni na Rudniku drugi v Šiški. Popolnoma v skladu z našim delovanjem kluba.

Po pregovarjanjih in usklajevanju, naposled opravimo hitri Covid test - VSI...in po pregledu izvidov odrinemo proti Idrijskim koncem. Naslednja postaja Logatec. Tu se v sončnem dopoldnevu zopet zberemo eni na Petrolu, drugi na OMV bencinskem servisu. Spet usklajevanje in končno vsi na kupu, na OMV-ju. Po krajšem klepetu, dotočenem gorivu,  s kavo To Go štartamo naprej. Ura že proti 11-ti. Aljaž zapelje kot prvi in nas vodi v Godovič. Skrenemo levo proti Colu in kmalu skozi tunel zapustimo glavno cesto. Zavijemo na gozdno pot tako imenovano »Francoska cesta«  in se preko 12 serpentin po t.i. »cesti čez Ključe« spustimo v Podrotejo.  Aljaž pojasni gradnjo poti in skrite težave, ki so se kazale med izgradnjo plinovoda za oskrbo Idrije, ki poteka po »Francoski cesti« in »cesti čez Ključe«.

IMG-7812717ce754386d112a47a8a55d31bf-V.jpg
IMG-8498bc6dfadf2d84a31500a7894d2c66-V.jpg

Naposled pripeljemo v predmestje Idrije.

Od tu naprej po asfaltu mimo Mosta na soči po levem bregu proti Kobaridu.

Tu sledi premor za okrepčilo in priključitev vodiča skupini, ki nas vodi naprej.

Po postanku odpeljemo proti Breginju. Tu se ustavimo na pogostitvi gostitelja in  predstavitvi krajevne znamenitosti. Vozila parkiramo pred skupino zgradb, katere so obnovili saj predstavljajo staro "mestno jedro" Breginja. Vodič je podal nekaj zgodovinskih dejstev in zgodb.

Ko izvemo vse kar nas zanima, se pot nadaljuje proti Robidišču. Po dobre pol ure panoramske vožnje  dosežemo končno točko.

Prijazno osebje nasmejanih obrazov nas pričaka z »Welkom drinkom«!

Sledi zasedba v naprej rezerviranih sob in trenutek za sprostitev.

Marjanu se že preklemano mudi, tako nas po šampanjčku nemudoma zapusti.

Ura je kar 16.preč in se lahno mrači.

Pred vhodom v gostinski del je prijetno kuriššče, kjer se zbere vesela druščina. V prijetnem domačem ambientu ognja sledi aperitif  Točajka in točaj - prej vodič se hitro sukata, zato ni težav z žejo.

Mladina vestno in odgovorno pripravlja vse potrebno za nemoten potek tradicionalnega srečelova. Darile so že na mizah, srečke v kapi. To bo veselja

Sledi žreb in čakanje na objavo rezultatov. Lepo po vrsti hodimo po srečne dobitke. Vsaka srečka je polna in zadane :)

Sledi pogostitev z okusno hrano. Te je v izobilju in ni za nergat. Vse odlično. Stresamo šale, debate tečejo sem ter tja. V prostoru je hrupno in veselo.

Ob točilnem pultu se med tem odvija igrica 10 v vrsto, pa limbo in še kaj ...

Ure hitro teče in polnoč je mimo. Nekateri že vodijo otroke proti sobam, tudi ostali nismo daleč. Ko odbije druga se sam odločim, da bo dovolj. Zjutraj je nov dan, potrebno se je naspati. Nekateri se še ne vdajo. Čez kako uro zaklenejo duri tudi najmočnejši.

Zbudimo se v sneženo jutro. Že pozno zvečer prejšnjega dne je pričelo lahno naletavati in nadaljevalo v in čez noč.

Okolica je  pobeljena, tudi na vozilih je kar nekaj snega. Pravljično. Aljaž se je zbudil v hladno jutro malce trd, saj mu je proti jutru ugasnil webasto. Neznani storilec je izpraznil baterijo…  Vžigal je na kable...

Po močnem zajtrku še malo klepeta in počasi pričnemo z odhodi. Nekateri čez mejo, drugi proti notranjosti dežele. Na začetku nas spremlja sneg, a nižje kot se spuščamo , bolj se sneg topi,  v dolini dežuje.

Dobro uliva vso pot mimo Tolmina, a kmalu za Tolminom proti Idriji prične močno snežiti. Pred Idrijo odvijem proti Žirem, čez hrib in cesta postane pravi izziv. Višje kot se vzpenjamo, bolj sneži. Jeba si mislim, pa z MT gumami...

Kmalu dosežemo vrh in napetost popusti. Spust v dolino proti Žirem terja previdnost. Sledi še en vzpon proti Smrečju, kjer je zopet več snega. Vse do Ljubljane gre tekoče in brez zapletov.

Ostali so se peljali drugod, tako ne morem opisati njihovih zgodb.

Po dolgem času zopet en lepših dogodkov klubskega druženja. Hvala vsem za lep vikend. Hvala Namuršu za odlično izpeljano organizacijo in vse dogovore z gostiteljem. Hvala Tomažu,ex članu za organizacijo prenočišč v hotelčku na Robidišču. Hvala vsem da ste prišli in dodali piko na I.

Srečno naprej, se vidimo na naslednjem dogodku.

Spisal Storž,dopolnil in editiral Aljaž, Ljubljana, 11.02.2022

bottom of page