top of page
na_startu.JPG

Kot že nekajkrat se je kombinirana ekipa KLRS udeležila simpatičnega in zahtevnega nočnega roadbooka v Oskorušu, na sami slovensko/hrvaški meji. Po popoldanskem kvalifikacijskem šovu in kulturnem programu (limena glazba Buje, govor župana, Lucky band) smo ob 22.00 štartali v nočne gozdove, livade, vinograde in oljčnike. Tokrat je kopilotsko vlogo prevzela mlajša generacija (ki še nima izpita  ), na zadnji klopi smo bili bolj za utež in pa morebitno vleko vitla.

start.JPG

Ker je bil DEF v obnovljenem stanju smo si obetali spodobno uvrstitev. Navkljub popoldanski plohi je bil teren bolj ali manj suh in skalnat tako da ni bilo nobenih težav z napredovanjem, kopilot pa je izvrstno usmerjal vozilo glede na to da mu je bilo prvič (ša še GPS je zezal). 
Ključna etapa je bil "brzinac" v dolžini 14km (štirinajst z besedo) ! Lotili smo se ga pogumno, samo dvakrat zašli, vmes skoraj nabasali še enega znanega klubskega Discoverya 2 (bivši Povhov iz Kozare) in uspešno privozili v cilj. 

portalne_axe.jpg

Ob milih zvokih Lucky banda, čevapih in poceni pivu (10kn!) smo okoli pol dveh ponoči zvedeli da smo bili skupno 7 med 40 udeleženci  . Glede na to da je bil DEF praktično največji avto, edini z 4 člansko posadko in tudi eden redkih registriranih je to izvrsten razultat. Vsi ostali so bili bolj ali manj močno predelani manjši terenci, ki smo jih vajeni na teh srečanjih. Vmes je bil tudi nekaj kar je bil včasih DEF90 in to na portalnih aksah, dvemi vitli in samo kletko ter dvemi sedeži.

robert.JPG

Žal se je že na prologu prevrnil na ravnem travniku (  ), kar so vsi ocenili da je zaradi previsokega težišča  . 
Kot ponavadi priporočam ta res lušten dogodek vsem, ki sredi julija še niso kje ob morju.

Članek in sike: Marjan Cukrov

bottom of page