top of page
img4369.jpg
img4390.jpg

Ker sem letos brez vozila, ki je na temeljiti prenovi, temeljita prenova pa se je (ne)pričakovano zavlekla sem se letošnjega nočnega RB v goriških Brdih udeležil kot kopilot, skoraj inštruktor.

Sedel sem poleg Mičota, sicer izkušenega voznika po terenu, ki si je pred nekaj tedni  po Mitsubishi, Jeep in Ford tokrat izbral 4×4×far Defenderja.


In pičiva z Mičom nadsvetlobih in bučnih 100km/h v Brda. Mičo je navdušen nad kupljenim Defenderjem.
Na štartu srečva kolega iz društva, Gospoda (Petra)z D4 in kopilotom (bita). Kopilot je pridobival izkušnje iz kakor pravi velikih zelo resnih Raidov... (Panda Raid) 
Na splošno se zdi, da je bilo letos na štartu malo manj vozil.
Pred štartom se odločimo, da prevozimo čim več, ali vse točke rednega dela + kakšen hard odsek. Torej čim manj postankov...
In štartamo.
Prvi strmi in ozek 180°ovinek. Mičo nevajen Defenderja, ozirajoč se na hrup v vozilu, misleč, da je motor v überturah, je prelahko tiščal na gas. In Def crkne. Pa še enkrat crkne. Potem mičo zakolne "PEE#$#DA, kakšna jajca ?!?! $#%&#&".
V tretje je šlo.
In tudi naprej je šlo super.
Mičo se je navadil in malo bolj pritiskal na pedal. Vmes degustiramo sir in vino.
Odvozili smo 3 od 4 hardov skoraj brez problema.
Na našem zadnjem hardu je gospodu D4 nekontroliralo zdrsel bočno iz poti. In tam obstal. Edina pot rešitve je bila naprej v smeri poti.
Med tem ko gospod z nadizkušenim kopilotom čaka pomoč organizatorjev pride zabavni domačin, pregleda situacijo in komično pripomne: " da ima Ljubljančan, ki je s takim avtom (Discovery 4 letnik 2015 op.a.) zapeljal na hadr , v žepu ta trenutek sigurno še za najmanj enega takega. Zato naj tega porine v hosto in gre peš po drugega" 

Čez nekaj trenutnkov se vzvratno po vlaki piprelje organizatorjev Mitsubishi z deklinami na zadnjih sedežih. Ena izmed deklin pripomne: "Ma kaj mu (D4) dela prednji diferencjal".
V parih trenutkih je Peter in njegov disko rešen. Med reševanjem se z rocksliderjem nabije na manjši štor, kar rockslider zdrži brez problem. "Ona (štanga rockslider) je močna" komentira Mičo.
Mičo z Defenderjem famozni nagnjeni ovinek odpelje BP.

V normalnem časovnem okviru smo prevozili vsetočke rednega dela in 3 od 4 hard odseke in tako prišli v cilj ob normalni uri.
V cilju so nam postregli z pašto in pijačo.

Tokratn izvedba dogodka je bila izpeljana odlično, udeležba našega društva je bila manjša kot ponavadi.

v Goriških Brdih, 08.06.2019

bottom of page