top of page

Sobotno jutro bolj kilavo kot ne. Celo noč in dan prej je deževalo. Po ranem zajtrku in preverjanju kaj smo pozabili nas pot zanese na Turjak. Tu je zbirno mesto. Ob prihodu nas pozdravi nekaj članov ki so bili tam pred nami. Ob prijetnem klepetu in jutranjem čaju, kavi, pivu se nabere še preostala kompanija.

Dogovorimo se za smer odhoda in skupaj odrinemo proti Velikim Laščam Tam nekje na sredini skrenemo s asfaltirane poti in se povzpnemo na greben ki loči dolini Dobrepolj in Velikih Lašč. Sledi kratek postanek in panoramski pregled dolin a zaradi megle je bil le ta zelo omejen.

Nadaljujemo pot proti Kočevju. Nakupimo česar nam je manjkalo in po zboru naprej proti razgledni točki "Kozice " (Kozice so vrh 741 metrov visok vrh z RTV oddajnikom, ki se nahaja nad levim bregom reke Kolpe. Z razgledišča na južnem predvrhu, kjer se nahaja tudi lepa iz doline vidna klop, se nam odpre lep pogled na Poljansko dolino ob Kolpi in nekaj vasi ob reki Kolpi.)

Popoldan se je prijetno ogrelo. Sonce nas spremlja od Kočevja naprej.

Po sprehodu do razgledišča se zapeljemo do Predgrada.  Obiščemo lokalno knjižnico "Pri Hacet". Preberemo kakšen odlomek ali dva in odpeljemo naprej proti Staremu Trgu ob Kolpi, od tu naprej proti Črnomlju, a kaj kmalu iz asfalta na makadam. Ta nas po strmi poti pripelje do Kolpe.  Tabor si postavimo v Kampu Kanu v Radencih.

Gospodar nam odredi travnik ob kampu, kjer je dovolj prostora za nas vse. Dostavi nam tudi kurišče z drvmi za taborni ogenj. Po pripravah na večer se ob mraku zberemo ob "kresu". Premlevamo stare debate, dodamo del novih in zavleče se v noč. Napoči čas ko drug za drugim odidemo v svoje bivake na počitek.

Zbudimo se v sončno a zelo hladno jutro glede na mesec julij. Po toplem čaju in zajtrku zopet zbor in sestava plana za nedeljo. Pero se dogovori za najem raftov. 

Organizator nas posedi v kombije in dostavi na vstopno točko kakih 10 km višje. Razdeli plovila, za opremo pa smo se stepli že pred odhodom :)

Pred vstopno točko sledi še predavanje o varnosti in o upravljanju raftov, potem pa spust po Kolpi.

Nekaj članic in članov se za ta dogodek ni odločilo, so pa drugače preživeli popoldan.

Plovba je trajala do 16.ure. Kar dolgo. 

Sledi priprava na kosilo, oz. malico in za nas pospravljanje opreme in šotora. Pozno popoldan se poslovimo. Nekateri so klubski izlet izkoristili za nadaljevanje dopusta. Čudovito :)

Naša in tajnikova ekipa se na poti domov ustavi še na večerji.

Bil je čudovit vikend v pravi družbi. Bomo še ponovili :)

Prispevek: Storž

bottom of page