top of page

Brda 2019, jeseni

IMG_1881.jpg

Po čisto povprečnem jutru ob 5ih zjutraj, polnem pričakovanj čakaš ženo v avtu da štartaš razburljivo pot do Goriških brd. Na poti ugotoviš, da zadnja četrtina tanka hitreje izginja kot prva in po zaprti pumpi na avtocesti švicaš, če boš prišel do pumpe v Gorici. Zgleda je bila vse karma, ker sem lahko kupil tako nepogrešljiv six pack za dogodek, ki nas je čakal…

Tokrat je bil štart res skoraj da ob 8ih, tako, da vsa jutranja galama ni bila zaman. Je bilo kar precej manj avtov kot po navadi ampak ni pa manjkala ostala polovica članov kluba. Tako sem se pridružil Mičotu, ki je noč preživel kar v brdih in ostali polovici so veseljakov

Nejc (Hood k panda) in Aljaž aka (Defender 130 wonabi).

Po vsem nepotrebnem pogovoru se je začel tako pričakovani dogodek štart Goriških brd. Vsa pričakovanja niso bila za manj, saj smo po prvem ovinku na desno in poti čez potok, menjali počeno gumo Hood k pandi.

Dogodek je bil obeležen s slikanjem deklet in sklonjenih glav avtomehanikov. Tako kot menjava gume je tudi sama pot potekala hitro in ni bilo večjih zastojev. Večina poti je bila speljana po že več ali manj poznani trasi tako, da se je naša nova navigatorka Barbara z lahkoto znašla pred vsakim križiščem. So pa nas zato presenetili novi hardi (vsaj mene). Še posebej zanimiv je bil zadnji tehnični hard, ki je bil sicer kontra verzija harda »čez skalne stopnice«.

Tokrat so popestrili dogajanje s trakovi in označeno potjo, ki jo je bilo potrebno zvozit. Potrebno je bilo dobro pregledati teren in kote vožnje, da si lahko prevozil traso, saj smo prečkali jarke in skoke na skalne police, ki so bile zelo spolzke. Tokrat smo vsi člani imeli bližnje srečanje z nepričakovano trdimi izrastki. Meni se je na poti po vinogradu zdel kol od vinske trte skoraj nemoteč, ki pa je bil na mojo žalost, čvrsto trden in pustil svoj pečat na levem blatniku. Mičo je užival svojo tehnično brezhibno vožnjo po prej omenjenem hardu, ko ga je mali a trd gaber presenetil in vdolbel zadnja desna vrata.
Vmes smo spili sixpack, zgubili Hood k panda (maček ga je pojedel), Aljaž je ugotovil, da rabi Defa, pojedli pršut, sir in spili odlično vino ter končno zaključili celotno traso z hardi ob 17 uri. Verjetno je bilo še kaj vendar se ne spomnim več ali pa je bilo nepomembno .

Dogodek arhiviral: Glavan Aleš

Foto: Glavan/Povše & Co.

bottom of page